Hogyan támogatják az orvos-esztétikai kezelések célzott kombinációi a bőr minőségének megőrzését?

Hogyan támogatják az orvos-esztétikai kezelések célzott kombinációi a bőr minőségének megőrzését? Miért fontos, hogy tudatos tervezéssel, meghatározott kezelési terv mentén végezzük az egyes kezelés típusokat a legjobb eredmények érdekében? Dr. Solymosi Ágnest a Dermatrend Klinika szakmai vezetőjét kérdeztük.

A fiatalos megjelenéshez egyértelműen bőrünk minőségével is szükséges foglalkoznunk. Az orvos-esztétikai beavatkozások különböző kombinációival, ma már szerencsére minimál invazív módon nagyon szép eredményeket tudunk elérni a bőrmegújítás és bőrállagjavítás terén. Nem mindegy azonban, hogy hogyan alkalmazzuk ezeket a kezeléseket.

A bőrállapot felmérés minden esetben az esztétikai kezelések első lépése kell, hogy legyen!

Bármilyen bőrminőség javításról beszélünk, ezt mindig megelőzi egy teljes bőrállapotfelmérés az esztétikai szakértő részéről, ahol első lépéséként az alap bőrállapot, bőrproblémák, bőrtípus valós feltérképezése történik. Itt megvizsgáljuk, hogy vannak-e bőrproblémái a páciensnek és ha igen mivel szembesülünk (például aknés, pattanásos bőr, pigmentfoltok megléte, a bőr pórusossága, hidratáltsága, környezeti hatások lenyomatai a bőrön). Ez határozza meg, hogy kinek milyen típusú bőrminőségjavító kezelés való. Nem mindenkinek jó ugyanis ugyanaz a kezeléstípus. Éppen ezért bármilyen esztétikai kezelést csakis megfelelő bőrállapot felméréssel és mindig a megfelelő indikációban alkalmazott kezelési terv mentén szükséges alkalmazni. Hosszú távon csak így érhető el a kívánt eredmény.

Második lépés: a bőrtípusra tervezett bőrminőségjavító személyre szabott kezelési terv elkészítése.

A bőrállapot felmérése után kerülhet sor a tervezésre, vagyis, hogy a bőrtípushoz és egyéni igényekhez igazítva, milyen bőrminőségjavító esztétikai kezeléseket alkalmazzunk minden esetben a végső célt figyelembe véve. Az esztétikai kezelések hatását fokozza hosszú távon is, ha célirányos kombinációkban gondolkozunk. Fontos a szezonalitás figyelembevétele is a kezelések meghatározásánál, vagyis, hogy milyen évszakban kezdjük el a bőrállagjavítás tervezését. Ősszel és télen sokkal több kezeléstípus közül válogathatunk, tavasszal- nyáron pedig már a kevésbé „drasztikus” beavatkozásokat végezzük. Így tél végén például utoljára választhatjuk még a lézeres kezelési megoldásokat, melyeket ki lehet egészíteni további eljárásokkal. Például, ha anti-aging a cél és a lézeres terápiát PRP kezeléssel kombináljuk, akkor még látványosabb lehet a hatás. De ugyanígy kombinálható egy mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés pigmentfoltok esetén, célzott mezoterápiás hatóanyagokkal, ahol mindezekkel együttesen még szebb eredmények érhetőek el.

Hogyan támogatják a kozmetikai kezelések az esztétikai kezelések?

A különböző hatóanyag összetételű anti-aging és bőrminőség javító kozmetikai eljárások minden tekintetben elengedhetetlen részei az esztétikai kezelések utáni állapot megőrzésének, hiszen nagyon szépen fenntartják azt az eredményt, melyet az esztétikai kezelésekkel elérünk.

Összességében elmondható tehát, hogy a célirányos kezelési terv mentén megfelelően kombinált bőrállag javító kezelések, egymás hatásait fokozva támogatják a bőr esztétikus megjelenését, végeredményben pedig egységesebb, fiatalabb bőrképet eredményeznek hosszú távon is. A harmonikus összkép csak így érhető el a legszebb eredményekkel.

bőrállapot

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Medicare

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.