A női meddőség leggyakoribb okai

A szexuálisan aktív párok körülbelül 15-20 százaléka küzd valamilyen termékenységi problémával. A meddőség gyakran több tényező eredménye is lehet, éppen ezért a meddő párok átfogó kivizsgálása és előkészítése elengedhetetlen a sikeres gyermekvállalás szempontjából.

Meddőségi állapotról azokban az esetekben beszélünk, ahol a rendszeres, védekezés nélküli nemi élet mellett egy éven belül nem következik be a kívánt várandósság vagy a megtermékenyülés ugyan létrejön, de az többszöri alkalommal is vetéléssel végződik. A szexuálisan aktív párok körülbelül 15-20 százaléka küzd valamilyen termékenységi problémával.

A női meddőség hátterében elsősorban hormonális vagy anatómiai okok állhatnak. Hormonális okok közül leggyakrabban a peteérés vagy az ovuláció rendellenességei, kóros pajzsmirigy működés, PCO szindróma, megemelkedett prolaktin szint, vagy a korai menopauza állhatnak a háttérben. Anatómiai okok közül, többnyire a petevezetők károsodása, elzáródása, az endometriózis, nagyméretű mióma vagy kismedencei összenövések okozhatnak meddőséget, de számos egyéb probléma is meghúzódhat a háttérben.

női meddőség
A női meddőség hátterében hormonális vagy anatómiai okok állhatnak

A sikertelen próbálkozások hátterében ugyanakkor nemcsak a női meddőség állhat. A partner kivizsgálása is rendkívül fontos, hiszen a spermium minősége és mennyisége nagyban befolyásolja a fogamzást. A meddő párok alapos kivizsgálása és előkészítése a további lépésekre, elengedhetetlen a sikeres gyermekvállalás szempontjából. A megfelelő diagnózis felállítása lehetőséget teremt a kezelés elkezdésére, valamint megoldást nyújthat a meddőség megszüntetésére.

Intézményünkben átfogó meddőségi vizsgálatokkal, valamint meddőségre specializált szakorvosainkkal segítjük a termékenységi panaszokkal hozzánk forduló párokat a problémák hátterének alapos feltárásában és a megfelelő kezelések kialakításában.

meddőség

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.