Medencefenék izomzat tréning biofeedback módszer segítségével

Számos tényező és testi változás befolyásolja a medencefenék izmainak megfelelő működését, amelynek diszfunkciója jellemzően már csak akkor kap figyelmet, amikor konkrét panaszok jelentkeznek, inkontinencia, krónikus székrekedés, aranyér, krónikus kismedencei fájdalom, kismedencei süllyedések vagy szexuális diszfunkciók formájában. A panaszok hatékony kezelésére nemzetközi és a magyar szakmai ajánlások együttesen támogatják és javasolják a biofeedback terápia alkalmazását, amely az egyik legbiztosabb módja a megfelelő medencefenék izomzat tréning elsajátításának. 

A biofeedback intim tréning során használt eszköz pontos visszacsatolást ad a test biológiai jelzéseiről, így segítségével hatékonyabban elsajátítható a tudatos izomlazítás és összehúzás a medencefenék izmaiban. A módszer lényege az izomtréning idegrendszeri tudatos elsajátítása, amelynek köszönhetően néhány alkalom után már önállóan, visszacsatolás nélkül is célirányosan és hatékonyan alkalmazható a javasolt medencefenék torna.

A medencefenék izomzat ilyen formában történő intelligens tanítása, a torna során a megfelelő izmok használatának megismerése és használata nem csak a nők, hanem férfiak körében is kiemelt jelentőséggel bír mind a már kialakult panaszok esetében, de megelőzés céljából is kiválóan alkalmazható és elsőként választandó eljárás.

Alkalmazott terápiás területek:  inkontinencia,  krónikus székrekedés, IBS (irritábilis bél szindróma,  aranyér,  krónikus kismedencei fájdalom, kismedencei süllyedések, szülés utáni általános regeneráció, szexuális diszfunkciók kezelése, a medencefenék izmainak általános rehabilitációja.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szolgáltatást végző orvosaink

Gonda Sára

Gyógytornász-Fizikoterapeuta, Biofeedback tréner

Kapolcsódó szakterületek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.