Inkontinencia kezelése

Az akaratlan vizeletcsepegés csaknem minden harmadik nő életét megkeseríti, amely hátterében legtöbb esetben a medencefenék izmainak gyengülése áll jellemzően a várandósság, a szülés vagy az életkor előrehaladtának következtében.

Bár a medencefenék izmainak megfelelő működését számos tényező és testi változás befolyásolja, az izmok diszfunkciója jellemzően már csak olyankor kap figyelmet, amikor konkrét panaszok is jelentkeznek vizeletinkontinencia formájában.

Az inkontinencia panaszok hatékony kezelésére nemzetközi és a magyar szakmai ajánlások együttesen támogatják és javasolják a biofeedback terápia alkalmazását, amely az egyik legbiztosabb módja a megfelelő medencefenék izomzat tréning elsajátításának.

A módszer lényege az izomtréning idegrendszeri tudatos elsajátítása, amelynek köszönhetően néhány alkalom után már önállóan, visszacsatolás nélkül is célirányosan és hatékonyan alkalmazható a javasolt medencefenék torna.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szolgáltatást végző orvosaink

Gonda Sára

Gyógytornász-Fizikoterapeuta, Biofeedback tréner

Kapolcsódó szakterületek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.