Tippek és Tanácsok az Első Nőgyógyászati Vizsgálatodhoz: Hogyan Készülj Fel!

Sok nő izgul, esetlegesen félelemmel jelentkezik be az első nőgyógyászati vizsgálatára. Szakorvosaink szeretnék eloszlatni ezeket az érzéseket, hiszen a nőgyógyászati szűrővizsgálat nem jár fájdalommal és rendszeressége akár életet is menthet.

Nézzük milyen vizsgálatokra lehet számítani egy általános nőgyógyászati szűrésen!

Anamnézis

Az általános nőgyógyászati vizsgálat a kórelőzmény felvételével indul. A nőgyógyász alaposan kikérdezi a pácienst, olyan témákat érintve, mint az utolsó menstruáció időpontja, családban előforduló betegségek vagy az alkalmazott fogamzásgátlási módszer.

Bimanuális vizsgálat

A manuális vizsgálat során a szakorvos áttapintja a kismedencét, méhet és petefészket. A vizsgálat során tapasztalható eltérések olyan állapotokra utalhatnak, mint mióma, méhmegnagyobbodás vagy gyulladás megléte.

Kolposzkópos vizsgálat

A mintavételt megelőzi az abszolút nem fájdalmas kolposzkópos vizsgálat, amely során a szakorvos bepillantást nyer a hüvelybe és szemügyre veszi a méhszájat. Az eszköz segítségével lehetősége nyílik megkülönböztetni egymástól a kóros és nem kóros szöveteket.

Citológia

A méhnyak vizsgálataihoz tartozik a citológia, amely során a nőgyógyász egy speciális eszköz segítségével kenetet vesz a méhszáj felszínéről. A levett minta információt ad a méhnyak területén már kialakult vagy kezdeti fázisban lévő elváltozásokról.

első nőgyógyászati vizsgálat a Periodxban

Hüvelyi ultrahang

A hüvelybe felhelyezett ultrahang segítségével a szakorvos pontos képet kap méh elhelyezkedéséről, nagyságáról, nyálkahártyájának vastagságáról. Segítségével olyan kóros elváltozások, mint a petefészek cisztás állapota, a polipok vagy a miómák felderíthetőek.

Természetesen a nőgyógyászaink kóros elváltozások, panaszok esetén további vizsgálatokat rendelhetnek el annak érdekében, hogy a páciensek egészségét a legnagyobb biztonságba tudhassák.

nőgyógyász periodx

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.