Fibrómák eltávolítása az téli hónapokban.

Bőrünkön kialakuló bőrnövedékek (pl. fibrómák, hámszemölcsök) olyan jóindulatú hámeredetű képletek, amelyek többnyire csak esztétikai problémát okoznak. Eltávolításuk az őszi-téli hónapokban a legideálisabb, hiszen ilyenkor már kevésbé vagyunk kitettek az UV fény pigmentképző hatásának, illetve az alacsonyabb hőmérséklet mellett a hámosodás is optimálisabban zajlik.

Mit kell tudni a bőrnövedékek kialakulásáról?
A fibrómák, hámszemölcsök kialakulásának zömében többnyire genetikai hajlam, illetve hormonális tényezők játszanak szerepet. Gyakrabban fordulnak elő a változókorban, túlsúly vagy inzulinrezisztencia esetén. Lokalizációt tekintve a dörzsölésnek, irritációnak, izzadásnak kitett bőrfelszínek, például a hajlatok (hónalj, nyak, stb.) bőre lehet leginkább érintett. A kialakult bőrnövedékek különösen zavaróak lehetnek csoportos megjelenés esetén és a folyamatos sérülésveszély miatt is (pl. ruházat, borotválás, ékszer viselés). A folyamatos irritáció vagy mechanikai behatás miatt sokszor és könnyebben megsérülhetnek, vérezhetnek, részben leszakadhatnak, így a fokozottabb sérülékenységük miatt gyulladás, felülfertőződés, esetleg hiperpigmentáció veszélyét hordozzák magukban.

A bőrnövedékek kenőcsökkel, ecsetelőkkel, házi módszerekkel hatékonyan nem orvosolhatóak, szakszerű eltávolításuk az optimális esztétikai eredmény érdekében bőrgyógyászati beavatkozással javasolt.

Esztétikai panaszok, vagy tartós irritáció esetén ajánlott bőrgyógyászunkat mihamarabb felkeresni, aki a bőrelváltozás típusa, mérete és elhelyezkedése alapján célirányosan határozza meg a szükséges beavatkozásokat.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.