Arcpír, vagy rosacea? Tudj meg mindent a krónikus elváltozásról.

A Rosacea egy öröklött hajlam alapján kialakult krónikus bőrállapot. Legenyhébb formájában az arc kipirulásával, arcpírrel vagy kisebb értágulatokkal nehezíti meg mindennapi életünket. Súlyosabb formájában a bőrpír mellett pattanás szerű tünetek is megjelennek az arcbőrön. A legjobb eredmények érdekében fontos a Rosacea időben való felismerése, és a célirányos kezelések elkezdése még azelőtt, hogy a tünetek súlyosbodnának.

A rosacea hatékony kezelésében nem elhanyagolható az állapot időben való felismerése, vagyis, hogy tisztában legyünk azzal, hogy Rosaceánk van. Minél korábban elkezdjük a kialakult tüneteket célzott kezelését, annál könnyebb hosszú távon is tartóssá tenni a relatíve tünetmentes vagy nagyon jó állapotot.

Milyen egyszerű tünetek jelezhetik a Rosaceát?

  • ha hideg helyről melegbe érkezvén kipirul az arcunk
  • ha emocionális hatásokra fokozódik a bőrpír
  • ha időnként megjelennek az orcákon, állon, orron pattanásszerű tünetek
  • vagy ha egyre inkább zavaróvá válik, hogy az arcpír állandósul.

Bizonyos hatások (hideg, szeles időjárás, fűszeres ételek, forró italok, alkohol, sporttevékenység) szintén fokozhatják az amúgy is zavaró tüneteket.

Mit tehetünk a panaszok mérséklése érdekében?

A legenyhébb fázisban amikor még leginkább csak bőrpír, az orcák kipirulása jellemző vagy apró kicsi értágulatokat veszünk észre az arcon, gépi kezelésekkel lehet nagyon szépen karban tartani és helyrehozni a tüneteket. A kialakult bőrpír és értágulatok kezelésében az elsőként választandó kezelések a villanófényes – IPL vagy súlyosabb esetekben a lézeres – eljárások, amelyek szezonalitása az ősztől tavasz végéig tartó időszakra esik. Tehát még februárban sem teljesen késő elkezdeni a célzott kezeléseket.

Tekintettel, hogy a Rosacea egy krónikus bőrbetegség, amely genetikai hajlam alapján alakul ki, ezért minden évben ebben az időszakban fenntartó kezelésekre van szükség , de nagyon sokat javít az állapoton az is, ha Rosaceának megfelelő napi bőrápolási rutint alkalmazunk az otthoni bőrápolásban. A kezelési időszakban fokozottan ügyeljünk a megfelelő fényvédelemre, amely a Rosaceás bőrpanaszok esetében egyébként is elengedhetetlen.

A Dermatrend klinikán bőrgyógyászaink a Rosacea domináns bőrtüneteit figyelembe véve állítják össze az állapotnak megfelelő leghatékonyabb kezelési tervet, valamint segítenek az otthoni bőrápolási rutin kialakításában is.

Rosacea

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.