Hogyan előzhetőek meg az egyes nemi úton terjedő betegségek?

A nemi úton terjedő betegségek (STD) jellemzően szexuális érintkezés útján fertőznek. Az STD fertőzések széles körben terjedhetnek és bárkit érinthetnek, aki nemi éltet él, éppen ezért a nőgyógyászunk által javasolt személyre szabott megelőzés és a felelős szexuális élet rendkívül fontos a fertőzések elkerülése érdekében.

A nemibetegségek megelőzésének legbiztosabb módszerei: a megfelelő védekezés, az elérhető védőoltások kérése, valamint a partner és önmagunk rendszeres STD szűrése.

VÉDEKEZÉS: az óvszer használata jelentősen csökkentheti a nemi betegségek kockázatát. Az óvszer az egyetlen olyan eszköz, amely egyaránt véd a nem kívánt terhességtől és a szexuális úton terjedő betegségektől is. Az óvszer használata valamennyi szexuális tevékenység során fontos, csak így nyújt megfelelő védelmet! A számunkra ideális egyéb kiegészítő fogamzásgátlási vagy megelőzési módszerrel kapcsolatban javasolt nőgyógyászunkkal konzultálni.

VÉDŐOLTÁSOK: léteznek olyan védőoltások, amelyek védettséget jelentenek a leggyakoribb nemi betegségek, például a HPV ellen. Az oltás fontos és szakmailag is ajánlott a megelőzés szempontjából. A HPV oltások gyermek és felnőttkorban is beadhatóak és védelmet nyújtanak egyes alacsony és a magas rizikójú HPV típusok ellen.

SZŰRŐVIZSGÁLATOK: Bizonyos nemi betegségek akár tünetmentesek is lehetnek, így átadhatóak anélkül is, hogy rajtunk vagy partnerünkön bármilyen panaszt észlelnénk. A rendszeres szűrővizsgálat – különösen új partner esetén – csökkentheti a STD megbetegedések kockázatát.

Panaszok esetén se halogassuk a kivizsgálást, hiszen az elhanyagolt, nem kezelt fertőzések továbbadhatók partnerünknek, valamint idővel komolyabb szövődményeket is okozhatnak.

Forduljunk nemi betegségek terén szakértő nőgyógyászhoz, aki a megfelelő diszkréció és kölcsönös bizalom mellett segít a számunkra ideális kezelés kialakításában, valamint az életvitelünknek megfelelő megelőzési módszerek hosszú távú kialakításában is.

nemi betegség

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.