Krónikus bőrbetegségek (pikkelysömör ekcéma atopia) vizsgálata és kezelése

Az atópiás ekcéma (atópiás dermatitisz) egy igen gyakran előforduló, kellemetlen viszketéssel, bőrszárazsággal járó bőrbetegség. A tünetek bármely életkorban jelentkezhetnek, bizonyos időközönként megjelenő vagy hosszú ideig, krónikusan fennálló bőrpanaszok formájában. Az érzékeny, száraz atópiás bőr kellemetlen bőrirritációval nehezíti meg a mindennapokat. Az atópiás bőr speciális kezelést és tudatos törődést igényel a bőr meggyengült védelmi funkciójának visszaépítéséhez. Az idejében felismert elváltozás és a célirányosan elindított terápia kedvezően hathat a panaszok intenzitására, valamint a betegség lefolyására, ezáltal a páciens életminősége is jelentősen javul. 

A seborrhoeás dermatitis egy krónikus, nem fertőző, bőrvörösséggel és hámlással járó bőrbetegség. A bőrtünetek a faggyúmirigyekben gazdag, ún. seborrhoeás régiókban jelentkeznek, jellemzően az arc főleg középső részét, a szemöldökök vonalát, a mellkas középső részét, valamint a hajas fejbőrt érintve. Krónikus lefolyású betegség, amely minden korcsoportban előfordulhat. A fokozott faggyútermeléssel járó seborrhoea mentén sárgásfehér, korpázó hámlás, bőrpír jelentkezik elsősorban az arcon, a hajas fejbőrön, ritkább esetekben a fül mögött, a külső hallójáratban, a szegycsont felett, a lapockák között, a külső nemi szerveken, súlyos esetekben akár az egész testen is. A bőrtünetek jellemzően inkább esztétikai problémát okoznak és jelentősen ronthatják az életminőséget. A betegség éppen ezért folyamatos és tartós kezelést, gondozást igényel.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szolgáltatást végző orvosaink

Dr. Somogyi Patrícia

Bőrgyógyász-Kozmetológus szakorvos

Dr. Molnár Katalin PhD

Bőrgyógyász-Kozmetológus, Allergológus, Gyermekbőrgyógyász szakorvos

Dr. Melegh Éva

Bőrgyógyász-Kozmetológus szakorvos

Dr. Fazekas László

Bőrgyógyász-Kozmetológus szakorvos

Dr. Solymosi Ágnes

Bőrgyógyász-Kozmetológus szakorvos, Szakmai vezető

Kapolcsódó szakterületek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.