Dr. Bakos Bence PhD

Belgyógyász-Endokrinológus szakorvos

Bemutatkozás

Dr. Bakos Bence belgyógyász-endokrinológus szakorvos. A ThyroCare Pajzsmirigy göb lézeres thermoablációs központjának Ultrahang és FNAB diagnosztikai szakorvosa. A PeriodX Endokrinológiai és Nőgyógyászati Központ endokrin részlegének egyik legnagyobb szakmai tapasztalattal bíró, meghatározó endokrinológus szakorvosa. Tudományos fokozatot endokrinológia témában 2022-ben szerzett.

Évente magas számban végzi a pajzsmirigy göbök aspirációs citológiai valamint ultrahang vizsgálatát, aktívan részt vesz a lézeres göbkezelések előkészítésében. Számos nemzetközi és hazai tudományos publikáció, valamint előadás mentén meghatározó és elismert szakmai képviselője a pajzsmirigy göbös megbetegedések diagnosztikájának. Kiemelt érdeklődési területei a pajzsmirigy betegségek mellett a mellékpajzsmirigy betegség, a csontanyagcsere, valamint a D-vitamin anyagcsere betegségek átfogó endokrinológiai vizsgálatára és gondozására irányul.

Aktív orvos kutatói-, és egyetemi oktatói tevékenysége egymást erősítve támogatják, hogy páciensei minden alkalommal kizárólag a legújabb szakmai irányelvek mentén, a számukra leghatékonyabb és a legkorszerűbb terápiás megoldásokban részesüljenek. Kiemelten fontosnak tartja az aktuális állapotról történő érthető és egyértelmű tájékoztatást, amely alapjaiban határozza meg a páciensekkel folytatott közös munka kezdeti lépéseit. Ennek talaján a gyógyulási folyamat bizalmi légkörben indulhat el, mérsékelve ezzel a betegség önmagában is okozott nehéz érzéseit.

Mivel fordulhatsz hozzá?

Pajzsmirigy betegségek vizsgálata és kezelése

Pajzsmirigy Centrumunk a pajzsmirigy betegségek teljes körű diagnosztikájára és kezelésére specializálódott intézmény. Magasan képzett szakorvosaink hazai és nemzetközi szinten is elkötelezettek a pajzsmirigy betegségek legújabb terápiás és diagnosztikai módszereinek alkalmazásában.

ABPM 24 órás vérnyomás mérés

Az ABPM készülék segítségével történő 24 órás vérnyomás mérés, a magas vérnyomás betegséggel diagnosztizált páciensek számára nyújt diagnosztikai segítséget, vagy a gyógyszeres kezelés beállítása mentén alapvető támogatást.

Csontanyagcsere betegségek vizsgálata és kezelése

A csont szerkezetének lebomlását nőknél leginkább az ösztrogén, férfiaknál a tesztoszteron szintjének csökkenése befolyásolja. A változókorba lépő nők 40-60 éves koruk között akár a normál csonttömegük egyharmadát is elveszíthetik.

Pajzsmirigy aspirációs citológiai vizsgálat

A pajzsmirigy göböt alkotó sejtek szerkezetének vizsgálatára a leghatékonyabb eszköz az ultrahang vezérelt vékonytű-biopsziás mintavétel (FNAB), amelynek a jó-, és a rosszindulatú pajzsmirigy göbök elkülönítésében van alapvető szerepe.

Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat

A pajzsmirigy ultrahang vizsgálat gyors és fájdalommentes módja az elváltozások felismerésének és követésének. A diagnosztikai eljárás pajzsmirigy göbök méretének és kiterjedésének felismerésében, valamint azok utókövetésében is kiemelten fontos szerepet játszik.

PCO szindróma vizsgálata és kezelése

A PCOS egy, a fogamzóképes korú nők körében leginkább elterjedt hormonális megbetegedés. Alapvetően több szervet is érintő betegség, a tünetek pedig változatos formában jelentkezhetnek, ezért a pontos diagnózis felállítása minden esetben komplex nőgyógyászati, endokrinológiai kivizsgálást igényel.

Várandósság alatt fellépő pajzsmirigy betegségek vizsgálata és kezelése

A várandósság ideje alatt kiemelten fontos a pajzsmirigy hormon eltéréseinek megfelelő rendezése, hiszen a magzatnak megfelelő mennyiségű pajzsmirigy hormonra van szüksége az egészséges fejlődéshez.

Online videó konzultáció, írásos távkonzultáció

Az online video konzultációs rendszer valamint az írásos távkonzultáció olyan kommunikációs felület, ahol a páciensellátás, a személyes megjelenés nélkül is biztonsággal megvalósulhat.

Rendelési időpontok

Dr. Bakos Bence PhD

Belgyógyász-Endokrinológus szakorvos

Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.