Pajzsmirigy göb lézeres thermoablációs kezelése

Pajzsmirigy göb Diagnosztikai és Kezelési Központunkban, Magyarországon elsőként a magánegészségügyben végezzük a pajzsmirigy göbök lézeres thermoablációs kezelését, amely a jóindulatú pajzsmirigy göbök jelenlegi legkorszerűbb, legprecízebb, magas hatékonyságú műtét nélküli kezelési megoldása.

A lézeres thermoablációs módszerrel a nem rosszindulatú, de méretéből adódóan panaszt okozó göbök, műtétet nem igénylő kezelését végezzük kíméletes és hatékony módon. Az eljárás minimális kellemetlenséggel jár, amely nem igényel hosszabb gyógyulási időt. A beavatkozás során egy speciális tűt szúrunk a panaszt okozó göbbe, amely ezután lézernyalábot továbbít a göb szövetéhez. A lézernyaláb felmelegíti a göböt, ezáltal sejtpusztulás és a göb méretének jelentős csökkenése következik be. A beavatkozás a számítógépes tervezéssel együtt hozzávetőlegesen egy órát vesz igénybe. A hagyományos műtéti beavatkozásokkal ellentétben a lézeres thermoablációs kezelést követően a páciens otthonába távozhat. Lábadozási idő gyakorlatilag nincs, a kezelést követő időszak minimális kellemetlenséggel járhat, amely a munkavégzést nem befolyásolja.

A kezelés előzetes számítógépes megtervezése, a lézer precizitása, pontossága mentén történő lézeres eljárás felülmúlja az eddigi módszerek (korábban használt rádiófrekvenciás, vagy mikrohullámú kezelések) által elért eredményeket. A lézeres kezelés – a hagyományos thermoablációs kezelésekhez képest – fizikai tulajdonságaiban jelentősen precízebb, kíméletesebb eljárásmód. A kezelt terület határait sokkal határozottabban, pontosabban kezeli, így például a problémás, nehezen megközelíthető, nagyobb kockázatot jelentő göbök (pl. ütőérhez, nyelőcsőhöz közeli göbök, stb.) esetében sokkal biztonságosabb megoldást nyújt. Az eljárással a problémás göbök esetében a szövődmények kockázata szignifikánsan alacsonyabb. A lézeres kezelést követően a szövődmények kockázata elhanyagolható egy pajzsmirigy műtéthez képest.
A kezelés hatása már a beavatkozást követően látható. A sejtpusztulás következtében a göb mérete átlagosan 60%- al csökken, ideális esetben akár teljesen el is tűnhet. A göb méretének csökkenése a kezelést követő egy év alatt fokozatosan következik be. Az elért eredményt ultrahang vizsgálattal ellenőrizzük közvetlenül a beavatkozást követően, majd 3, 6 és 12 hónap elteltével.

Milyen esetekben alkalmazható a kezelés?

  • jóindulatú pajzsmirigy göbök esetében
  • problémát még nem okozó, de intenzíven növekvő jóindulatú pajzsmirigy göbök esetében
  • nagyobb, problémát okozó (légcsövet nyomó, nyelési panaszokat okozó, esztétikailag látható) jóindulatú göbök esetében
  • opcionálisan túlműködő göbök esetében, az izotóp kezelés egyik lehetséges alternatívájaként

A kezelés kizárólag szakorvosi indikációra, műtétet nem igénylő göbök esetében végezhető el, a kezelt göbből megelőzően legalább két külön alkalommal végzett ultrahang vezérelt aspirációs citológiai mintavételt követően.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szolgáltatást végző orvosaink

Dr. Lehoczki Viktor

Belgyógyász-Endokrinológus szakorvos, Szakmai vezető

Kapolcsódó szakterületek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.