Valóban hizlalnak a várandós vitaminok?

Pácienseink gyakori kérdése, hogy okozhatják-e az általuk szedett vitaminok a felesleges súlygyarapodásukat? Ugyan ez egy általános tévhit, de a várandósvitaminok alapvetően nem hizlalnak, hiszen ezek a vitaminok és ásványi anyagok kifejezetten az anya és a magzat egészségét támogatják a várandósság ideje alatt. A várandós vitaminok kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmazzák mindazokat a tápanyagokat, amelyekre a várandós nőnek szüksége van egészségének fenntartásához, valamint a magzat megfelelő ütemű fejlődéséhez.

A várandósvitaminok szedése és a testsúly nem megfelelő ütemű gyarapodása között tehát nincs közvetlen kapcsolat, ugyanakkor a vitaminok közvetett úton hozzájárulhatnak ehhez a folyamathoz. Az egyes vitaminok pótlása ugyanis fokozhatja az étvágyat azokban az esetekben, ahol a kismamánál megelőzően valamilyen hiányállapot állt fenn. Ennek hatásaként a vitamin pótlása akár az étvágy növekedését is okozhatja, amely aztán közvetve plusz kilók felszaladásához vezethet. Fontos azonban megjegyezni, hogy a várandósság során mindig szükség van némi testsúlygyarapodásra, hiszen ez normális része a várandóssági folyamatnak. Az egészséges testsúlygyarapodás függ az anya kiinduló testsúlyától, az egészségi állapotától és számos egyéb tényezőtől.

A várandósvitaminok az egészséges étrend kiegészítéseként kell szolgálniuk, és nem helyettesítik a változatos és tápláló étrendet. A várandósság alatt éppen ezért kiemelten fontos az egészséges táplálkozás és a megfelelő fizikai aktivitás fenntartása a szükséges tápanyagok biztosítása érdekében.

Minden várandós nőnek ajánlott konzultálni orvosával várandósvitaminok szedése előtt, mivel az igények és az ajánlások egyénenként változhatnak.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.