Mit érdemes tudni a lézeres göbkezelésről?

Magyarországon egyedül a magánegészségügyben kizárólag intézményünkben elérhető lézeres thermoablációs módszerrel, a nem rosszindulatú, de méretéből adódóan panaszt okozó göbök, műtétet nem igénylő kezelését végezzük kíméletes és hatékony módon. A beavatkozás során egy speciális tűt szúrunk a panaszt okozó göbbe, amely ezután lézernyalábot továbbít a göb szövetéhez. A lézernyaláb felmelegíti a göböt, ezáltal sejtpusztulás és a göb méretének jelentős csökkenése következik be.
A beavatkozás tervezett időtartama 30-60 perc, amelyet legalább 2 órás megfigyelés követ. A kezelés előtt és közvetlenül azt követően ultrahang felvételt készítünk a kezelt területről, amely alapján jól megbecsülhetővé válik a kezelés várható hatása.
A sejtpusztulás következtében a göb mérete átlagosan 60%-al csökken, ideális esetben akár teljesen el is tűnhet. A göb méretének csökkenése a kezelést követő 1 év alatt fokozatosan következik be.

Milyen esetekben alkalmazható a lézeres thermoablációs kezelés?
jóindulatú pajzsmirigy göbök esetében
problémát még nem okozó, de intenzíven növekvő jóindulatú pajzsmirigy göbök esetében
nagyobb, problémát okozó (légcsövet nyomó, nyelési panaszokat okozó, esztétikailag látható) jóindulatú göbök esetében
opcionálisan túlműködő göbök esetében, az izotóp kezelés egyik lehetséges alternatívájaként
A lézeres kezelés – a hagyományos thermoablációs kezelésekhez képest – fizikai tulajdonságaiban jelentősen precízebb, kíméletesebb eljárásmód. A kezelt terület határait sokkal határozottabban, pontosabban kezeli, így például a problémás, nehezen megközelíthető, nagyobb kockázatot jelentő göbök (pl. ütőérhez, nyelőcsőhöz közeli göbök, stb.) esetében sokkal biztonságosabb megoldást nyújt. Az eljárással a problémás göbök esetében a szövődmények kockázata szignifikánsan alacsonyabb.

A kezelés kizárólag szakorvosi indikációra, műtétet nem igénylő göbök esetében végezhető el, a kezelt göbből megelőzően legalább két külön alkalommal végzett ultrahang vezérelt aspirációs citológiai mintavételt követően.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.