Milyen vizsgálatok előzik meg a lézeres thermoablációs kezelést?

Mint minden beavatkozás előtt a pajzsmirigy göbök és ciszták kezelésére irányuló lézeres thermoablációs eljárás esetében is van pár olyan vizsgálat, amelyet a szakorvosaink előírnak, hogy átfogó képet kapjanak a páciensek aktuális egészségi állapotáról és kizárhassák az esetleges kontraindikációkat. A ThyroCare Központ szakértőinek bevonásával összegyűjtöttük, azokat a lépéseket, amelyek megelőzik a lézeres kezelést.

Kettő darab negatív aspirációs citológia

A  lézeres thermoablációs kezelés előtt minden esetben szükséges kettő negatív  aspirációs citológiai mintavétel (FNAB), mivel jelenleg csak jóindulatú pajzsmirigy göbökön alkalmazható a lézeres eljárás. A kettő, egymástól időben elkülönülő mintavétel segítségével a szakorvosaink kizárhatják a rosszindulatú folyamatok jelenlétét.

Fül-orr gégészeti konzultáció

A fül-orr gégész szakorvos egy általános fül-orr gégészeti vizsgálatot végez el, amelynek elsődleges célja a hangszalagok ellenőrzése, azok rendellenességeinek kizárása.

Laborvizsgálat

A lézeres thermoablációs kezelés előtti vizsgálatok közül talán az egyik leggyorsabb a laborvizsgálat, amely leginkább egy nagyrutinhoz hasonlítható. A szakorvos által elrendelt laborértékek közül elsődlegesen pajzsmirigy értékeknek és az alvadási faktoroknak van jelentősége a lézeres kezelés szempontjából.

EKG

Az elektrokardiográfia vizsgálat, közismertebb nevén EKG arra szolgál, hogy felmérje a páciens aktuális egészségi állapotát, kizárja a kardiológiai betegségeket, valamint monitorozza a vérnyomását.

Az elrendelt vizsgálatokon kívül természetesen elengedhetetlen a pajzsmirigy göb lézeres thermoablációs konzultáció, hiszen a lézeres kezelés csak szakorvosi javaslatra, megfelelő indikációk mellett történhet meg.

lézeres thermoablációs kezelés

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.