Miért az egyik legprecízebb eljárás a lézeres kezelés?

Dr. Lehoczki Viktort, a ThyroCare Pajzsmirigy göb Diagnosztikai és Kezelési Központ szakmai vezetőjét kérdeztük a jóindulatú pajzsmirigy göbök műtét nélküli, lézeres thermoablációs kezelésének előnyeiről a hagyományos műtéti és a már ismert egyéb eljárásokkal szemben.

Az egyik legbiztonságosabb kezelési forma
A lézeres thermoablációs kezelés az egyik legbiztonságosabb kezelési forma napjainkban. A precíz tervező szoftver programnak köszönhetően minden apró részlet még a beavatkozás előtt pontosítható: pontosan meghatározható a kezelni kívánt terület nagysága, minimálisra csökkentve ezáltal az esetleges későbbi szövődmények kialakulásának kockázatát. A hagyományos műtéti és más thermoablációs kezelésekhez képest is fizikai tulajdonságaiban jelentősen precízebb, kíméletesebb beavatkozást jelent pácienseink számára.

Ambulánsan végezhető eljárás
A jóindulatú, de panaszt okozó pajzsmirigy göbök kezelésére szolgáló lézeres thermoabláció mindösszesen 30-60 percet vesz igénybe. A beavatkozást követő 2 órás megfigyelés után – a hagyományos műtéti beavatkozásokkal ellentétben – a páciens otthonába távozhat, lábadozási idő gyakorlatilag nincs. A kezelést követő időszak minimális kellemetlenséggel járhat, ez azonban a munkavégzést nem befolyásolja.

Nincs szükség altatásra
A lézeres beavatkozás nem igényel altatást, a páciens végig ébren marad a kezelés során.

Nem igényel érzéstelenítést
A lézeres göbkezelés egy speciális, nagyon vékony tű segítségével történik célirányosan a kezelt területen alkalmazva. A beavatkozás ennek köszönhetően nem igényel érzéstelenítést szemben a rádiófrekvenciás vagy mikrohullámú kezelésekkel, ahol az érzéstelenítés nem hagyható el. Érzéstelenítés nélkül nő a biztonság, hiszen a bőr és a pajzsmirigy tok érzékelése a kezelés alatt végig megmarad. Ez lehetővé teszi a pácienssel folytatott folyamatos kommunikációt a beavatkozás során az esetleges kellemetlenség vagy fájdalomérzet ellenőrzésére, megelőzve ezzel az egyéb, ép szövetterületek felesleges roncsolódását.

Hatékony göbkezelés, maradandó hegek nélkül
A lézeres thermoablációs kezelés egy vékony tű segítségével történik, így nincs vágás, szemben a hagyományos műtéti eljárással, ahol bemetszést ejtenek a nyak elülső részén, amely következtében maradandó, életre szóló hegek alakulnak ki. A kíméletes lézeres eljárással mindez elkerülhető.

Nem alakul ki pajzsmirigy alulműködés a kezelést követően
A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a hagyományos eljárásokat követően a pajzsmirigy alulműködés kialakulásának kockázata megnő. Ennek esélye a lézeres eljárással minimálisra csökkentető, hiszen célirányosan, precíz tervezéssel csak a problémás terület kezelése történik.

Összességében elmondható, hogy a jóindulatú pajzsmirigy göbök lézeres thermoablációs kezelése lényegesen kisebb kockázatot hordoz magában a hagyományos eljárásokhoz képest és jóval kíméletesebb megoldást jelent pácienseink számára. A kizárólag intézményünkben alkalmazott korszerű lézeres kezeléssel elkerülhető a műtéttel járó felesleges aggodalom, a vágás utáni hegképződés, az élethosszig tartó hormonterápia, valamint a szövődmények kockázata is szignifikánsan alacsonyabb. A lézeres thermoablációs kezelés gyakorlatilag az egyik legkorszerűbb és legbiztonságosabb kezelési forma napjainkban.

lézeres thermoablációs kezelés

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.