Így néz ki egy pajzsmirigy göb az ultrahang képen.

„Lépj be a Kulisszák Mögé és Fedezd fel a ThyroCare Rejtett Titkait!” sorozatunk 4. részében annak járunk utána, hogy hogyan néz ki egy pajzsmirigy göb az ultrahang képen.

A pajzsmirigy ultrahang az egyik leggyakrabban végzett eljárás a ThyroCare Központban. A vizsgálat segítségével gyorsan és fájdalommentesen kerülhetnek felismerésre olyan elváltozások, mint például a pajzsmirigy göb vagy pajzsmirigy ciszta.

A pajzsmirigy göb jelenlétére legtöbbször ultrahang vizsgálat során derül fény. Némi túlzással azt lehet állítani, hogy nincs két egyforma göb, hiszen mind méretükben, mind elhelyezkedésükben igen változatos képet mutatnak.

Pajzsmirigy göb ultrahang felvételen
Pajzsmirigy göb ultrahang képen

Abban az esetben, ha a szakorvos göböt talál a pajzsmirigyben elvégzi a szükséges méréseket, amiből fény derül a göb pontos méretére. Ha az ultrahang felvétel méretében vagy szerkezetileg gyanús pajzsmirigy göbről árulkodik akkor minden esetben további kivizsgálás indokolt, hogy kiderüljön jó- vagy rosszindulatú göbről van szó.

pajzsmirigy göb ultrahang

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.