Hogyan zajlik valójában a bőr öregedése?

A bőr öregedése egy összetett ugyanakkor természetes folyamat eredménye: genetikai tényezők, az életmód, valamint külső környezeti hatások egyaránt befolyásolják a bőr minőségének változását. Hogyan zajlik pontosan a bőr öregedése és mit tehetünk a folyamat lassításáért?

Az évek múlásával bőrünk természetes módon öregszik, ezzel párhuzamosan regenerációs képessége is fokozatosan csökken. Körülbelül 25 éves korunktól kezdve a bőröregedés már látható és érezhető módon is befolyásolja bőrünk állapotát.

Mitől rugalmas a bőrünk?
A bőrben található kollagén és elasztin biztosítják a bőr szerkezetének és rugalmasságának fenntartását. A fiatal bőrben a dermális szövet még erős – kollagén és elasztin fehérjékben gazdag – amelyek segítenek megőrizni a bőr feszességét, egyenletességét. A kollagén rostok a különböző külső és belső hatásokra folyamatosan gyengülnek, a sejtek kollagéntermelő képessége az idő múlásával lényegesen csökken, az 50-60-as éveinkre akár teljesen le is állhat. Ekkorra kollagén állományunk akár 60%-át is elveszíthetjük. Ez a változás már a húszas éveinkben elkezdődik, az UV sugárzás pedig lényegesen meggyorsíthatja ezt a folyamatot

Hogyan alakulnak ki a ráncok?
Az idő múlásával a bőrben található hialuronsav – amely a fiatal bőrben természetes módon termelődik és a sejtek közötti vízmegkötésben és folyadékmegőrzésben van óriási szerepe – termelődése csökken. Ennek következtében a bőr szárazabb lesz, megjelennek az elszíneződések. A fiatal bőrre jellemző természetes, rózsás ragyogást, felváltja a fakó, egyenetlen arcszín, valamint felerősödnek a fokozott napozás, szolárium okozta fénykárosodás jelei is. A hialuronsav termelésének csökkenése a bőr szárazságát és ráncosodását eredményezi. A bőrsejtek anyagcseréje és regenerációja szintén lelassul, a bőr megújulásának képessége pedig tovább csökken. A ráncosodást külső környezeti tényezők is gyorsíthatják: a túlzásba vitt napozás, szolárium, dohányzás, a légszennyezés, valamint a fokozott stressz is.

Abban, hogy kinek mennyire ráncosodik a bőre, természetesen nagy szerepe van a génállománynak és a környezeti hatásoknak. A bőr öregedése ugyan nem állítható meg, de sokat tehetünk a folyamat lassításáért. Tudatos bőrápolással, valamint bőrtípusnak és bőrállapotnak megfelelő minőségi készítmények használatával késleltethetjük bőrünk öregedését, akár már a húszas éveinktől kezdődően. A minden esetben egyénre alakított esztétikai és kozmetikai kezelésekkel hosszútávon is érezhetjük bőrünk egészségének és szépségének egységét.

bőröregedés

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.