Hogyan zajlik a pajzsmirigy göb lézeres kezelése?

A lézeres thermoabláció a jelenleg ismert legkorszerűbb és legprecízebb műtét nélküli eljárás a jóindulatú pajzsmirigy göbök kezelésében. Az alábbiakban a ThyroCare Pajzsmirigy Központban végzett eljárások tapasztalatait gyűjtöttük össze, továbbá választ kerestünk a lézeres beavatkozást megelőző konzultációk során pácienseink részéről elhangzott leggyakoribb kérdésekre.

Milyen vizsgálatok elvégzése szükséges a lézeres kezelés előtt?
A kezelést megelőző szakorvosi konzultáció során részletesen felmérjük a páciens általános egészségi állapotát és mérlegeljük az esetleges társbetegségeket. A pajzsmirigy funkció előzetes vizsgálata és a megfelelő véralvadási paraméterek ellenőrzése mellett szükséges 2db negatív aspirációs citológiai lelet arról, hogy a pajzsmirigy göb jóindulatú. A szakmai protokoll indokol továbbá egy fül-orr-gégészeti vizsgálatot is, amelynek célja a hangszalagok épp beidegződésének ellenőrzése.

Hogyan történik a pajzsmirigy göb méretének csökkenése lézeres thermoablációs eljárás során?
A kezelés során számítógépes tervezőprogram és egy speciális tű segítségével, ultrahang vezérelve lézernyalábot közvetítünk a kezelni kívánt göb belsejébe. A lézernyaláb felmelegíti a göböt, ezáltal sejtpusztulás és a göb méretének jelentős csökkenése következik be.

Mi történik a lézeres thermoablációs kezelés alatt?
A jóindulatú pajzsmirigy göbök lézeres thermoablációja ambuláns ellátás keretei között történik. Mindösszesen 30-60 percet vesz igénybe. A páciens az eljárás alatt hanyatt fekszik és végig ébren marad. A kezelőorvos a számítógépes tervezőprogrammal meghatározza a pontos paramétereket. Ultrahang segítségével bevezetésre kerül a speciális tű a szoftveres tervezés során kijelölt pozícióba és elkezdődik a lézernyaláb közvetítése a pajzsmirigy göbbe. Egy beavatkozás alatt akár több göb is kezelhető, amennyiben ezek a göbök egy pajzsmirigy lebenyben találhatóak. Az eljárás alatt kezelőorvosunk folyamatosan kommunikál a pácienssel, hiszen visszajelzései egyaránt meghatározóak a kezelés menetében.

Mire számíthatok a lézeres beavatkozást követően?

A kezelést követően a göb méretbe az első héten átmenetileg megnőhet, amely enyhe fájdalmat okozhat, ez azonban nem tart sokáig. A beavatkozást követően egy éven keresztül fokozatosan csökken a göb mérete, amely rendszeres ultrahang követést és TSH kontrollt igényel.

A jóindulatú pajzsmirigy göbök műtét nélküli lézeres thermoablációs kezelése, a jelenleg ismert legbiztonságosabb kezelési forma, amely hatékony és kíméletes segítséget nyújt a göbök által okozott panaszok mielőbbi csökkentésében, megszüntetésében.

lézeres thermoablációs kezelés

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.