Hogyan zajlik a pajzsmirigy ciszta alkoholos kezelése?

Legújabb blogbejegyzésünkben szakorvosaink bevonásával annak jártunk utána, hogy hogyan zajlik a pajzsmirigy ciszta alkoholos kezelése a ThyroCare Központban.

Maga a pajzsmirigy ciszta alkoholos kezelése különösebb előkészületet nem igényel a páciens részéről, nem szükséges éhgyomorral érkezni a beavatkozásra. Azonban van három fontos lépés mielőtt a szakorvosaink és a páciensek úgy döntenek, hogy a hagyományos műtét helyett, egy vágás nélküli megoldást választanak.

A kezelés előtt minden esetben szükséges egy szakorvosi konzultáció, valamint kettő aspirációs citológiai mintavétel (FNAB), hogy a lehető legnagyobb pontosággal kizárható legyen a rosszindulatú folyamat jelenléte a pajzsmirigyben található elváltozásnak.

Lássuk, hogyan zajlik maga a beavatkozás!

A beavatkozást megelőzően az érintett bőrfelületen helyi fájdalomcsillapítást végzünk. A kezelés alatt a páciens végig fekszik a kezelőágyon, miközben folyamatos ultrahang követés mellett zajlik a beavatkozás. Az ultrahang segítségével bevezetjük a tűt a kezelni kívánt cisztába, melynek segítségével a ciszta tartalmának jelentős része leszívásra kerül. A következő lépésben történik a nagy tisztaságú alkohol befecskendezése, amelyet pár percig a cisztába hagyunk, majd ezt követően kiszívjuk és a tűt eltávolítjuk.

pajzsmirigy ciszta alkoholos kezelése
A pajzsmirigy ciszta alkoholos kezelése helyi fájdalomcsillapításban történik

Az alkohol hatására a ciszta falában sejtpusztulás következik be, és a ciszta mérete várhatóan legalább felére csökken, ideális esetben akár teljesen el is tűnhet. A pajzsmirigy ciszta alkoholos kezelése során elért eredményt ultrahang vizsgálattal ellenőrizzük 1, 3 és 6 hónap elteltével.

pajzsmirigy ciszta alkoholos kezelése

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.