Forró göbök ellen is hatékonynak bizonyult a lézeres kezelés!

A lézeres thermoablációs kezelés egy modern, minimálisan invazív eljárás, amely lehetőséget nyújt a forró göbök hormontermelő funkciójának csökkentésére. Ezzel a beavatkozással célzottan roncsolható a forró pajzsmirigy göb szövete, így a túlzott hormontermelés megszüntethető. Ennek következtében a pajzsmirigy működése helyreáll, ami lehetővé teszi a gyógyszeres kezelés fokozatos elhagyását.

Mit kell tudni a forró vagy meleg pajzsmirigy göbökről?

A meleg vagy forró göb a pajzsmirigyben található elváltozás, amely túlműködést okozhat. A túlműködés olyan jellegzetes tünetekkel járhat, mint a gyors szívdobogás, belső nyugtalanság, valamint normál étvágy mellett is tapasztalható fogyás. Bár a forró göbök általában jóindulatúak, a hormontermelésük fokozott lehet, ami gyógyszeres kezelést igényelhet.

Milyen előfeltételi vannak a lézeres kezelésnek?

A lézeres kezelést minden esetben szakorvosi konzultáció előzi meg és kizárólag endokrinológus szakorvosi javaslatára, megfelelő indikáció esetében végezhető el. A beavatkozás előtt legalább egy alkalommal aspirációs citológiai mintavételt (FNAB) szükséges az érintett pajzsmirigy göbből. Ha a vizsgálat során egyértelműen kizárható a rosszindulatú elváltozás jelenléte, a kezelés biztonsággal elvégezhető.

Hogyan történik a lézeres kezelés forró göbök esetében?

A lézeres kezelés során számítógépes tervezőprogram és egy speciális tű segítségével, ultrahang vezérelve a lézernyaláb bejut a kezelni kívánt forró pajzsmirigy göb belsejébe. A lézernyaláb felmelegíti a göböt, ezáltal sejtpusztulás és a göb méretének jelentős csökkenése következik be.

forró göbök lézeres kezelése

A forró göbök lézeres thermoablációja ambuláns ellátás keretei között történik. Mindösszesen 30-60 percet vesz igénybe. A páciens az eljárás alatt hanyatt fekszik és végig ébren marad. A kezelőorvos a számítógépes tervezőprogrammal meghatározza a pontos paramétereket. Ultrahang segítségével bevezetésre kerül a speciális tű a szoftveres tervezés során kijelölt pozícióba és elkezdődik a lézernyaláb közvetítése a pajzsmirigy göbbe.

Az eljárás alatt kezelőorvos folyamatosan kommunikál a pácienssel, hiszen visszajelzései egyaránt meghatározóak a kezelés menetében.

Milyen eredmény várható a lézeres kezeléstől a forró göbök esetében?

A lézeres kezelés roncsolja a pajzsmirigy göbök hormontermelő funkcióját, így csökkentve vagy teljesen megszüntetve a túlműködést. Ennek eredményeként a pajzsmirigy működése normalizálódik, és a gyógyszeres kezelés gyakran elhagyhatóvá válik.

Milyen utógondozási igénye van a kezelésnek?

A hagyományos műtéti beavatkozásokkal ellentétben a lézeres thermoablációs kezelést követően a páciens otthonába távozhat. Lábadozási idő gyakorlatilag nincs, a kezelést követő időszak minimális kellemetlenséggel járhat, amely a munkavégzést nem befolyásolja.

Az elért eredményt pajzsmirigy ultrahang vizsgálattal ellenőrzi a kezelőorvos közvetlenül a beavatkozást követően, majd 3, 6 és 12 hónap elteltével.

forró göb lézeres kezelés

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.