A seprűvénák hatékony kezelését már a téli időszakban érdemes elkezdeni.

A combon, lábszáron, bokákon előforduló apró seprűvénák, akár már fiatal kortól kezdve is megjelenhetnek és mennyiségüktől, kiterjedésüktől függően esztétikailag rendkívül zavaróvá válhatnak. Lábaink ugyan elsősorban csak a tavaszi-nyári időszakban kerülnek reflektorfénybe, érdemes azonban időben cselekedni és még a téli időszakban elkezdeni a célzott kezeléseket.

A seprűvénák kezelése nem oki, hanem elsősorban esztétikai megoldás. A meglévő vénák eltüntetése után is képződhetnek újabbak, hiszen a háttérben lévő genetikai hajlam egész életünkben velünk marad. A seprűvénák megjelenése egészségügyi szempontból is figyelmet érdemel, hiszen későbbi komolyabb kórképek indikátora is lehet. Az elváltozás jelezheti többek között, hogy érintett végtag vénás és nyirokkeringése nem tökéletes, amely akár visszérbetegséget is prognosztizálhat. A megelőzésben hatékony módszer a hideg-meleg váltott vizes zuhanyzás, a kompressziós harisnyák, combfixek viselése kifejezetten az álló munkát végző nőknél. A tünetek esztétikai kezelésére többféle hatékony módszer is létezik, sok esetben ezek kombinációjával érhető el a legszebb eredmény.
Seprűvénák kezelése SZKLEROTIZÁCIÓVAL. A vénákba fecskendezett szklerotizáló anyag megrongálja az erek falát, melyek a külső nyomás (pl. kompressziós harisnya) hatására összetapadnak, a vérkeringésből kirekesztődnek, funkciójukat más vénák veszik át, így a kezelt erek idővel felszívódnak.

A LÉZERES seprűvéna-kezelés során a lézersugarak csak a megcélzott értágulatokat hevítik fel éppen csak annyira, hogy az eltüntetni kívánt erek elzáródjanak. Ennek köszönhetően a seprűvénák azonnal, szemmel láthatóan eltűnnek, majd jellemzően 3-6 hét elteltével a kezelt apró seprűvénák teljesen felszívódnak. A seprűvéna lézeres kezelése akkor a leghatékonyabb, amikor még nincs túl sok belőlük, így érdemes mihamarabb elkezdeni a kezeléseket.

A leghatékonyabb kezelési mód kiválasztására érdemes minden esetben kikérni bőrgyógyászunk véleményét, hogy a számunkra legideálisabb megoldások mellett egészséges, szép lábakkal indulhasson a tavaszi szezon.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.