A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! – 3. rész

Ismerd meg „A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 3. részét, amiből kiderül, hogyan élte meg páciensünk az ultrahang vezérelt vékonytű-biopsziás mintavétel vizsgálatot és elárulja, hogy miért nem kell félni a tűszúrástól.

” Vékonytű-biopsziás mintavételre érkeztem Dr. Bakos Bencéhez, egy igen méretes göbbel a pajzsmirigyem jobb lebenyében. Ahogy az lenni szokott hiába tájékoztattak alaposan vizsgálat folyamatáról én feltúrtam az internetet, hogy minden apró lépéssel tisztába legyek. Mondanom sem kell az érdekelt a legjobban, hogy mennyire fog fájni, tudok-e enni, inni utána, mekkora tű mérete.

Sajnos én olyan ember vagyok, aki eléggé rágörcsöl ezekre a vizsgálatokra, így amikor felajánlották, hogy kérhetek helyi érzéstelenítést rögtön éltem a lehetőséggel. A vizsgálat előtt az orvosom mindent alaposan elmagyarázott, megválaszolta a felmerülő kérdéseimet és megnyugtatott, hogy nincs okom félni.

Miután hatott az érzéstelenítés és már én is kifogytam a kérdésekből elkezdődött a vizsgálat. Minden nagyon gyorsan történt, időm sem volt aggódni. A mintavétel közben a fájdalom alig jelentkezett, csak egy kis nyomásérzetet tapasztaltam az eljárás elején.

Az aspirációs citológia után nem éreztem semmi szokatlant. Ugyanúgy tudtam enni és inni, semmi nyoma nem maradt a tűszúrásnak a nyakamon. Így utólag visszatekintve felesleges volt ennyire tartanom a vizsgálattól. Érzésre leginkább egy vérvételhez tudom hasonlítani és a tű mérete sem olyan elrettentő, mint elsőre gondoltam. A profi kezek és a környezet sokat segített abban, hogy megnyugodjak és ellazuljak a mintavétel alatt.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert pár napon belül megérkezett az eredményem, amiből kiderült, hogy jóindulatú göböm van.

Ez az én történetem az aspirációs citológiáról a ThyroCare Központban!”

aspirációs citológia

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.