A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! – 2. rész

Ismerd meg „A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 2. részét, amiből kiderül, hogy hogyan élte meg az egyik kedves páciensünk a lézeres thermoablációs kezelést és mi a kapcsolat a pattogós cukorka és a beavatkozás között.

„Nyilván azért izgultam a beavatkozás előtt, de egy megnyugtató és kedves közeg fogadott, ahogy beléptem a ThyroCare Központba.

Megérkezésemet követően Dr. Lehoczki Viktor azonnal fogadott. Át kellett öltözni egy steril felsőbe és kaptam a kezembe egy branült, hogyha bármi probléma lenne a lehető leggyorsabban megkapjam a megfelelő gyógyszert. Szerencsére erre nem volt szükség, de jobb mindenre felkészülni, biztonságérzetet adott. A lézeres kezelést egy pajzsmirigy ultrahang vizsgálat előzte meg, ahol a doktor úr megnézte a pajzsmirigyemet és újra lemérte a göbömet. Ez után következett a tervezés, amely során egy speciális tervező program segítségével meghatározta a kezelés pontos mentetét. Én ebből semmit nem tapasztaltam, csak az ultrahang fejet éreztem a nyakamon.

A beavatkozás előtt sokat kutakodtam az interneten, hogy mekkora tű, próbáltam utánajárni, hogy mennyire lesz fájdalmas. Mivel a kezelés során nem kaptam fájdalomcsillapítót, így azért izgultam, hogy milyen érzés lesz. Bevallom, amikor a tűt beszúrták a nyakamba az kellemetlen és fura érzés volt, de ettől eltekintve semmilyen fájdalommal nem járt. Csak nyugodtan kellett feküdnöm 30-40 percig és ha bármi kellemetlen vagy szokatlan volt a szememmel vagy a kezemmel kellett jeleznem.

Amikor beindult a lézer éreztem egy kis égett bőr szagot, de az hamar elillant. A beavatkozás alatt néha olyan érzésem volt, mint amikor pattogós cukorkát eszik az ember, csak nem a számban volt meg ez az érzet, hanem a torkomnál.

Maga a lézeres thermoablációs kezelés egy óra alatt lezajlott, és utána következett 2 órás megfigyelés. Egy szobába kaptam helyet, ahol le is tudtam feküdni. Folyamatosan ellenőrzött a mosolygós asszisztens, megengedte, hogy igyak vizet, sőt ehettem is. Két óra elteltével a doktor úr ultrahanggal ellenőrizte, hogy minden a terv szerint zajlott-e. Kijelenthetem, hogy minden rendben alakult.

A göb mérete miatt kettő tűt is használt Dr. Lehoczki Viktor, szerencsére ezek helye napokon belül elmúlt. Tudtam rendesen enni, nem gyengültem le, közérzetem is rendben volt. A beavatkozás után kettő héttel már tudtam sportolni, de ami talán még fontosabb, hogy a kezelés követően zavartalanul visszatérhettem a gyermekeimhez és férjemhez.

Ez az én történetem a lézeres kezelésről a ThyroCare Központban!”

lézeres kezelés

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.