A Nyár Bosszantó Kísérője: Túlzott Izzadás

A nyár kezdetével egyre több páciensünk keres fel bennünket és számol be a izzadás okozta bosszantó tünetekkel.

Testünkön 2-4 millió verejtékmirigy található. Ezek a mirigyek felelősek a hőháztartásunk szabályozásáért. Legtöbb verejtékmirigy a hónaljban, talpakon, tenyereken és a homlokon helyezkedik el. Az izzadás egy teljesen természetes folyamat, amelynek mértéke egyénenként eltérő lehet. Fizikai munka, sportolás közben vagy magas külső hőmérséklet hatására az erőteljes izzadás a normális élettani folyamat része, hiszen szervezetünk így próbálja meg visszahűteni testünket.

Egyeseknél azonban megfigyelhető a verejtékmirigyek túlzott aktivitása, amelynek következményeként a fokozott izzadás frusztráló tünetei már nyugalomi állapotban is jelentkeznek. A túlzott verejtékezés hátterében gyakran hormonális eltérések állnak – a pajzsmirigy túlműködés, a menopauza vagy a diabétesz egyik tünete is lehet. A fokozott izzadás hátterében meghúzódó okok kivizsgálásához minden esetben szakorvos bevonása szükséges.

izzadás

A túlzott verejtékezés érintheti az egész testfelületet, de jelentkezhet csak egy-egy meghatározott területen is: elsősorban a hónalj, a talpak, a tenyér vagy a fejbőr területein tapasztalhatunk normálistól eltérő verejtékezést.

A hónalj területén jelentkező kontrollálhatatlan izzadás miatt kialakult diszkomfort érzethez társul a kellemetlen testszag, amelyet a bőrön elszaporodó baktériumok bomlástermékei okoznak. Sokszor tapasztaljuk, hogy a dezodorok hatástalannak bizonyulnak, hiszen ezek a készítmények csak elfedik baktériumok által keltett szagokat, nem csökkentve ezáltal az izzadás mértékét. Így, ha valóban hatékony megoldást szeretnénk, ajánlott olyan kezelést választani, amely célzott hatást gyakorol a verejtékmirigyek aktivitásának csökkentésére.

A modern esztétikai eljárások palettáján helyet foglaló kezeléseink hozzájárulnak az izzadás mérsékléséhez, ezáltal enyhítve zavarba ejtő panaszokat.

verejtékezés

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

További hírek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.