Várandósság ideje alatt javasolt optimális étrend összeállítása

A várandósság ideje alatt is kiemelten fontos odafigyelni az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásra a kismama és a magzat egészségének érdekében. A várandósság ideje alatt a kismama szervezete rengeteg változáson megy keresztül, amelyhez alkalmazkodnia szükséges. Többek között az anyai szervezet valamennyi funkciójának aktivitása megnő, a magzat növekedésével pedig fokozódik a szív, a tüdő és a vese munkája. Mindezeken túl alapvető emésztőrendszeri, hormonális és pszichés változások zajlanak le kismama szervezetében. A tudatos étkezés szerepe ebben az időszakban kiemelt jelentőségű, hiszen az anya többlet táplálkozásából adódó esetleges túlsúlya megnövelheti a terhességi cukorbetegség, magas vérnyomás, toxémia, húgyúti fertőzések valamint szülési komplikációk kockázatát is.

Milyen témakörökben segít a dietetikus ebben az időszakban?

  • Napi étkezések és az optimális kalóriabevitel kialakítása.
  • Egyéni preferenciák és változatos, teljes értékű táplálkozás mentén célirányos egyéni étrend beállítása.
  • Speciális étrendek, ételallergiák melletti teljes értékű várandós étrend beállítása.
  • Kerülendő élelmiszerek összeállítása.
  • Várandósság ideje alatt jelentkező kellemetlen panaszok (hányinger, székrekedés, puffadás, gyomorégés, magas vérnyomás) elkerülését célzó ételek meghatározása.
  • Szülést követő étrendi változások beállítása.

Egyéni igények, fennálló alapbetegség, ételintoleranciák vagy a várandósság ideje alatt jelentkező cukorbetegség megléte esetén minden esetben javasolt dietetikus szakember segítségét kérni az egyénre alakított megfelelő étrend kialakításában.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szolgáltatást végző orvosaink

Ádám Judit MSc

Dietetikus, Perinatális szaktanácsadó és Okleveles táplálkozástudományi szakember

Koroly Réka

Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember

Kapolcsódó szakterületek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.