Pattanásos, aknés bőr hátterének vizsgálata és kezelése

Az akné egy nagyon gyakori bőrbetegeség. Elsősorban tinédzser korban jelentkezik, de felnőtt-, és ritkán csecsemőkorban is előfordul. Egy olyan bőrállapotról van szó, melynek kialakulásában a bőrön lévő faggyúmirigyek kivezetőcsöveinek elzáródása játszik szerepet. A tünetek leggyakrabban az arcon, háton, vállon, dekoltázs területén láthatóak. A kiváltó tényezőtől függően számos típusa ismert. A bőrtünetek tekintetében jelen lehetnek nem gyulladásos tünetek un. miteszerek, ill. különböző súlyosságú gyulladásos tünetek úgy mint piros vagy sárga gennyes csomók. Számos esetben a tünetek hegek hátrahagyásával gyógyulnak.  Az akne nem csak egyszerű bőrtünet hiszen kiterjedt formában számos esetben súlyos pszichés megterhelést is jelent a páciens számára. Az enyhe formák jól karban tarthatóak a bőr megfelelő ápolásával. Súlyosabb formákban (gyulladt gennyes csomók, hegképződés) helyi és szájon át adott  gyógyszeres kezelésre is szükség van. Számos provokáló faktor ismert a tünetek kialakulásának hátterében. Ezek feltérképezése is része a kezelésnek. Bár az akne klinikai diagnózis és nem igényel részletes kivizsgálást, egyes esetekben szükség lehet laboratóriumi, gasztroenterológiai, nőgyógyászati vizsgálatokra is. Az évek óta fennálló, a patikában, drogériákban kapható készítményekre nem javuló pattanásos tünetek esetén vagy  ha a folyamat hegek hátrahagyásával gyógyul mindenképpen javasolt a szakorvosi konzultáció a hatásos kezelés beállítása céljából. Mind a heveny tünetek, mind a heges maradványtünetek gyógyítására számos bőrgyógyászati és esztétikai kezelés áll a rendelkezésünkre.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szolgáltatást végző orvosaink

Dr. Somogyi Patrícia

Bőrgyógyász-Kozmetológus szakorvos

Dr. Melegh Éva

Bőrgyógyász-Kozmetológus szakorvos

Dr. Fazekas László

Bőrgyógyász-Kozmetológus szakorvos

Dr. Solymosi Ágnes

Bőrgyógyász-Kozmetológus szakorvos, Szakmai vezető

Kapolcsódó szakterületek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.