Cukorbetegség, Inzulinrezisztencia diéta összeállítása

Az IR diéta az inzulinrezisztencia és egyéb cukorbetegség állapotok kezelése során alkalmazott, hosszú távon is tartható, az életmódba beillesztendő szénhidrát diétát jelenti. Akinél az endokrinológusa valamilyen szénhidrát-anyagcsere zavart állapított meg, annál az optimális szénhidrát mennyiség beállítása azért is fontos, mert az inzulinrezisztencia az étkezés utáni magasabb inzulinszintek és a már emelkedett vércukorszintek miatt fokozott rizikót jelent a várandósság ideje alatt, vagy egy későbbi cukorbetegség és szövődményeinek kialakulása szempontjából. Az IR diéta során a különböző típusú szénhidrátok étrendbe való beépítése vagy elhagyása kerül meghatározásra a kívánt mennyiségi megszorítások mellett. Az ilyen típusú étrend kialakítása és megtanítása minden esetben szakképzett és tapasztalt dietetikus feladata. Ellenkező esetben a nem megfelelő táplálkozás komoly következményekkel járhat a már cukorbeteg, vagy a cukorbeteg állapotot megelőző stádiumban levő pácienseknél.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szolgáltatást végző orvosaink

Ádám Judit MSc

Dietetikus, Perinatális szaktanácsadó és Okleveles táplálkozástudományi szakember

Koroly Réka

Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember

Kapolcsódó szakterületek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.