Alsó végtagi Artériás- és Vénás Doppler ultrahang vizsgálat

Az artériás- és vénás doppler ultrahang vizsgálat segítségével az alsó végtagok artériás és vénás keringésének állapota, eltérései követhetőek nyomon. A vizsgálatot leggyakrabban mélyvénás trombózis gyanújának felmerülésekor, vagy annak kizárására végezzük.

A vénás keringés doppler ultrahang vizsgálatával elsősorban arra keresünk választ, hogy van-e az erekben trombózis és az okoz-e valamilyen elzáródást. A végtagi vénák vizsgálatával a mélyvénák állapotát, a tágult visszerek meglétét, vagy a vénabillentyűk elégtelen működését vizsgálja a radiológus szakorvos.

Az artériás keringés ultrahangos vizsgálata szintén informatív. A vizsgálattal átfogó képet kapunk az érfalak állapotáról, előforduló szűkületekről és azok mértékéről, valamint az egyes a meszes felrakódásokról az érfalban.

Milyen tünetek esetén javasolt a vizsgálat?

  • hirtelen kialakult vagy hosszabb ideje fennálló alsó végtagi duzzanat észlelése esetén
  • a lábfej hátrafeszítésekor a lábszár hátsó részén észlelt feszülés, fájdalom esetén
  • a láb piros vagy kékes elszíneződése esetén
  • állandósult végtagfájdalom esetén

Képalkotó vizsgálatainkat központunkban a legkorszerűbb ultrahang diagnosztikai eszközökkel végezzük. A diagnózis felállításában, valamint a további szükséges terápiák meghatározásában nőgyógyász, belgyógyász-endokrinológus szakorvosaink állnak pácienseink rendelkezésére.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szolgáltatást végző orvosaink

Dr. Kára-Cséplő Andrea

Radiológus szakorvos

Kapolcsódó szakterületek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.