Hasi-kismedencei ultrahang vizsgálat

A kismedencei ultrahang vizsgálat átfogó képet nyújt a húgyhólyag, a méh, a petefészek – férfiak esetében a prosztata – állapotáról, azok esetleges méretbeli változásairól vagy szerkezeti eltéréseiről. A vizsgálat információt ad továbbá a szervek megfelelő vérkeringéséről is. Az ultrahang vizsgálat során az érintett szervek méret-, vagy szerkezetbeli eltérései mellett kimutathatóak az egyes ciszták, az epe-, vagy vesekövesség, hasüregi folyadék, gyulladásos megbetegedések, jóindulatú daganatok, valamint a rosszindulatú tumorok is.
A hasi ultrahang vizsgálattal a hasüreg szerveinek képalkotó vizsgálatát végezzük, amely során gyorsan és fájdalommentesen feltárhatóak többek között az epehólyag-, vese- és hasnyálmirigy panaszok hátterében meghúzódó okok is. Az eljárással a hasi főverőér, valamint a környéki nyirokcsomók is jól vizsgálhatóak.

Milyen esetekben javasoljuk a vizsgálatot?

  • Hasi panaszok: hirtelen jelentkező, vagy hosszabb ideje fennálló hasi diszkomfort érzés, fájdalom, nyomásérzés, teltségérzés esetén.
  • Szűrővizsgálati jelleggel 1-2 évente.
  • Kontrollvizsgálat céljából, szakorvosi javaslatra.

Fontos megjegyezni, hogy különböző gyomor- és bélrendszeri panaszok esetén a hasi ultrahang vizsgálat nem nyújt teljes körű diagnosztikai eljárást. Ezekben az esetekben a szervi elváltozásokat további eszközös vizsgálatokkal (pl. gyomor- vagy vastagbéltükrözéssel) javasolt alátámasztani

Képalkotó vizsgálatainkat központunkban a legkorszerűbb ultrahang diagnosztikai eszközökkel végezzük. A diagnózis felállításában, valamint a további szükséges terápiák meghatározásában nőgyógyász, belgyógyász-endokrinológus szakorvosaink állnak pácienseink rendelkezésére.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szolgáltatást végző orvosaink

Dr. Kára-Cséplő Andrea

Radiológus szakorvos

Kapolcsódó szakterületek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.