HPV konzultáció

A HPV fertőzés az egyik legszélesebb körben elterjedt és legkönnyebben átadható szexuális úton terjedő fertőzés. Ötből négy ember, életében legalább egyszer megfertőződik valamelyik HPV-törzzsel. Az alacsony rizikójú HPV-típusok közé tartozó 6-os és 11-es törzsek elsősorban a külső nemi szerveken, a gáton és a végbélnyílás körül jelentkező nemi szervi szemölcsöket, az ún. kondilómákat okozzák.
A magas rizikójú HPV-törzsek hordozzák a legnagyobb kockázatot, mert hosszú ideig akár tünetmentesen is lappanghatnak szervezetben. Ezek a típusok felelősek szinte 100%-ban a méhnyakrák kialakulásáért.

A fertőzés az esetek többségében tünetmentes és csak a méhnyakrák szűrés során (a cytológiai kenet értékelésekor) merül fel először a HPV érintettség gyanúja. Ilyen esetben lehetőség van az úgynevezett HPV tipizálásra, amely során magát a vírust, illetve annak pontos típusát tudjuk kimutatni. A HPV elleni küzdelemben kiemelt jelentőségű a megelőzés, valamint az esetleges elváltozások időben való felismerése és megfelelő kezelése.

A HPV fertőzés megelőzésének 2 alappillérje a HPV elleni védőoltás és a rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat. A legbiztosabb védelmet továbbra is az éves nőgyógyászati szűrővizsgálat jelenti, hiszen a rákmegelőző állapotok rendszeres szűrővizsgálattal felismerhetők és gyógyíthatók. A méhnyakrák szűrésre a HPV-védőoltás beadása után is javasolt elmenni.

Klinikánk egységes intézményi szakmai protokolljai biztosítják a HPV-fertőzés okozta panaszok alapos feltárását és megfelelő kezelését.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szolgáltatást végző orvosaink

Dr. Szűcs Márta

Szülész-Nőgyógyász, Endokrinológus szakorvos

Dr. Madár István

Szülész-Nőgyógyász szakorvos

Dr. Nagy Eleonóra

Szülészet-Nőgyógyászat Klinikai orvos

Dr. Halász György László

Szülész-Nőgyógyász, Endokrinológus, Diabetológus szakorvos

Dr. László Dániel

Szülész-Nőgyógyász, Endokrinológus Szakorvos, Szakmai vezető

Kapolcsódó szakterületek

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.