Condyloma – nemi szemölcsök kezelése CO2 lézerrel

A szeméremtesten és gáttájékon észlelt szemölcsöket (condyloma) a HPV vírusfertőzés (javarészt 6-os és 11-es törzs) okozza. A fertőzés elsősorban szexuális együttlétkor terjed, de tünetmentes vírushordozók is átadhatják. A kezeletlen szemölcsök nagy számban elszaporodhatnak a nemi szerveken vagy akár a húgycsőbe, végbélnyílásra is átterjedhetnek. A condylomák száma, méretük és elhelyezkedésük változatos lehet, amely tényezők minden esetben meghatározzák a választandó kezelés módját. A szemölcsök eltávolításának egyik leghatékonyabb módszere a szén-dioxid-lézerrel történő kezelés. A technológiának köszönhetően a beavatkozás biztonságosan, minimálisan invazív módon végezhető el. A CO2RE Intima™ – prémium minőségű orvosi lézeres kezelés a hagyományos eljárásokkal (ecsetelés, fagyasztás) összehasonlítva lényegesen jobb hatásfokú, továbbá az égetéshez, valamint a sebészi kimetszéshez képest is kevésbé radikális. Összességében sokkal kíméletesebb és gyorsabb megoldást nyújt pácienseink számára. A kezelés fontosabb lépései:

  1. A kezelőorvos megvizsgálja a nemi szemölcsöket és a környező területet. Felméri a szemölcsök méretét, kiterjedését és elhelyezkedését.
  2. A kezelendő területen helyi érzéstelenítés történik, rendszerint érzéstelenítő krém alkalmazásával.
  3. Kezelőorvos elvégzi a CO2 Lézerkezelést, amely során fókuszált energia leadásával elpusztítja a vírust érintő sejteket és a szemölcsöket.

A beavatkozást követően a kezelőorvos további gyógyszereket vagy krémeket írhat fel a gyógyulás támogatására és az esetleges visszaesés megelőzésére. A HPV fertőzés megelőzésének 2 alappillérje a HPV elleni védőoltás és a rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat. A legbiztosabb védelmet továbbra is az éves nőgyógyászati szűrővizsgálat jelenti, hiszen a fertőzés rendszeres szűrővizsgálattal felismerhető és gyógyítható.

Időpontfoglalási igény küldése

Az alábbi űrlap kitöltésével küldje el időpontfoglalási igényét és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szolgáltatást végző orvosaink

Dr. László Dániel

Szülész-Nőgyógyász, Endokrinológus Szakorvos, Szakmai vezető
Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.